Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

jueves, 16 de abril de 2015

Què fer per que se'm reconegui la categoria superior



En cas de que les teves funcions  prevalents es corresponguin amb una feina de categoria superior, tens dret a que et reconeguin  la retribució corresponent a aquella categoria.

Si aquesta situació és continuada, també tens dret a consolidar la categoria superior i el salari corresponent.




Tot i que els diagrames de flux amb el que acompanyem aquest article poden donar a entendre que és molt complex, de fet no ho és tant. Tant sols requereix una mica de temps.

Els primers pasos requeriran que repassis i revisis les categories del XVI conveni col·lectiu estatal d'empreses de consultoria i estudis de mercat i de l'opinió pública i, si cal, les taules salarials revisades d'algunes categories.

Davant del dubte de tasques i/o funcions barrejades de diverses categories, el criteri usualment emprat és el de prevalença (aquelles funcions i tasques a les que dediques més temps); tot i que no s'ha de descartar altres, com l'ordre clara de fer funcions de categoria superior.

Un cop fet això, i tenint clara quina és la categoria que et correspon, cal que comprovis la categoria de la nòmina i no estaria de més que també ho fessis amb el salari base.

A partir d'aquí, i recopilant el temps que has estat a la categoria superior, pots reclamar les diferències salarials que no t'hagin pagat per les feines de categoria superior i, adicionalment, reclamar la consolidació de la nova categoria i el seu sou si les has estat fent durant 6 mesos o més.

Hem preparat aquests dos models per fer les reclamacions:
En cas de que l'empresa t'ho denegui o ignori les sol·licituds, el següent pas seria acompanyar-ho amb un informe dels teus representants legals. És a dir, que t'entrevistin i realitzen les passes de comprovació adients i que t'entreguin un informe amb les seves conclusions sobre quina categoria et correspon. També hauries de documentar aquest pas:
Amb aquesta informació s'hauria de repetir la sol·licitud, adequant-la amb la incorporació d'aquests informe en un annex:

PS: Recorda que per tenir constància fefaent d'aquest comunicats, cal que entreguis dues còpies (a recepció per exemple) i et quedis una signada i segellada per l'empresa.

PPS: Recorda que pot ser convenient adreçar-te als teus representants sindicals o unitaris, tant abans del seu exercici con durant el mateix.

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Si quieres añadir algún comentario, puedes hacerlo aquí: