Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

miércoles, 8 de octubre de 2014

Pel dret a decidir del Poble Català







Companyes,

En el marc del plantejament de la Unió General de Treballadors, de les ponències estratègiques aprovades en el 14è Congrés de la Unió General de Treballadors Nacional de Catalunya[1] i, més concretament, de la ponència «22. Pel dret a decidir: avenç social és avenç nacional», i considerant:
  • Que «tots els pobles tenen dret a la lliure determinació», tal com proclamen l'article 1è del Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics de la ONU i l'article 1è el Pacte Internacional dels Drets Econòmics, Social i Culturals de la ONU.
  • Que la consulta popular prevista pel proper 9 de novembre de 2014 no és només una forma vàlida d'exercici d'aquest dret, si no una forma adient, que permet la realització d'un debat públic per a que el poble català, un cop realitzat aquest debat, pugui expressar la seva opinió sobre la qüestió plantejada.
  • Que, alhora, la realització d'aquesta consulta és una forma d'exercici col·lectiu de la llibertat d'expressió, la qual el poble català ha d'exercir-la lliurement sense cap ingerència il·legítima ni amenaça de violència.
  • Que, vist els drets implicats per la suspensió realitzada pel Tribunal Constitucional, no podem concebre que aquest no aixequi la suspensió de la mateixa abans del 9 de novembre, sense perjudici de que en temps i en forma resolgui el recursos presentats pel govern del Regne d'Espanya sobre la qüestió.
Per tant, resolem:
  • Reafirmar-nos en el nostre respecte a la lliure determinació dels pobles.
  • Reafirmar-nos en que el poble, per mitjà de procediments democràtics, han de poder decidir el model de país en què vol viure.
  • Reafirmar-nos en que, en una societat democràtica i madura, és el poble qui ha de prendre les decisions estratègiques i de futur.
  • Instar a que el poble català sigui consultat sobre el seu futur polític, preferentment aquest 9 de novembre.
  • Instar a que el poble català sigui consultat sobre el seu futur model social, el seu futur estat de benestar social i el seu blindatge.

--
La Comissió Executiva de la Secció Sindical Nacional de Catalunya d'UGT a Altran Innovación
A Barcelona, 26 de setembre de 2.014




No hay comentarios :

Publicar un comentario

Si quieres añadir algún comentario, puedes hacerlo aquí: