Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

jueves, 17 de noviembre de 2016

Comunicat: Festius desembre | #19N #EsPotFerAra #PerUnsPressupostosSocials



Secció Sindical UGT-Altran Catalunya
Recordatori: Festius desembre
#19N #EsPotFerAra #PerUnsPressupostosSocials
REF: UGTCAT/2016.016/01/COM/FES

dijous, 17 de novembre de 2016

Companya/company,

Els nostres propers festius són els dies 6, 8 i 26 de desembre, com pots veure en el calendari del teu col·lectiu[1]. En cas de que el client en que estàs faci un altre calendari de festius —per exemple, obrint el dia 6 i fent festa el dia 9—, això no afecta al teu calendari i, per tant, segeixen sent festius els dies 6, 8 i 26 de desembre.

En cas de que algun d'aquests dies el client tanqui, el teu cap te l'obligació o de donar-te feina i assignar-te un lloc de treball a les oficines adequat per fer-la o, dins de la seva capacitat de direcció i organització, donar-te'l com dia de lliurança i no a càrrec de les teves vacances —les que es negocien entre les parts i tens dret a saber-les amb dos mesos d'antelació—.

En cas de que et demanin treballar en festiu, recorda que es tracta d'hores extres i que aquestes són voluntàries. Segons conveni es retribueixen almenys al 175% de l'hora ordinària[2] i preferentment per temps i dins de l'any natural o primera setmana de l'any següent.  Donat que no és el mateix allargar la jornada fent hores extres que anar a treballar expressament un dia festiu, et recomanem pactar-les almenys al 200%. En qualsevol cas, recorda pactar-ho —realització, preu, forma de compensació (diners i/o temps) i quan— abans i per escrit (o per correu electrònic).

Aprofitem per recordar-te i animar-te a venir a la manifestació d'aquest dissabte dia 19, convocada per més de 50 organitzacions civils, a les 17:30 a la plaça Urquinaona - BCN, per uns pressupostos socials[3]. Pots llegir el manifest i, si vols, adherir-te aquí[4].

Salut,



[2] Salari brut anual / hores anuals (si no ets dels col·lectius TECH o CTTI ni tens reducció de jornada: 1788)



jueves, 17 de noviembre de 2016

Compañera/compañero,

Nuestros próximos festivos son los días 6, 8 y 26 de diciembre, como puedes ver el calendario de tu colectivo[1]. En caso de que el cliente en que estés haga otro calendario —por ejemplo, abriendo el día 6 y haciendo fiesta el día 9—, eso no afecta a tu calendario y, por tanto, siguen siendo festivos los días 6, 8 y 26 de diciembre.

En caso de que alguno de estos días el cliente cierre, tu jefe tiene la obligación  o de darte trabajo y asignarte un puesto de trabajo en las oficinas adecuado para realizarlo o, dentro de su capacidad de dirección y organización, dártelo  como día de libranza y no a cargo de tus vacaciones —las que se negocian entre las partes y tienes derecho a conocerlas con dos meses de antelación—.

En caso de que te pidan trabajar en festivo, recuerda que se trata de horas extras y éstas son voluntarias. Según convenio se retribuyen al menos al 175% de la hora ordinaria[2] y preferiblemente por tiempo y dentro del año natural o primera semana del año siguiente. Dado que no es lo mismo alargar la jornada haciendo horas extras que ir a trabajar expresamente un día festivo, te aconsejamos pactarlas al menos al 200%. En cualquier caso, recuerda de pactarlo —precio, forma de compensación (tiempo y/o dinero) y cuándo— antes y por escrito (o por correo electrónico).

Aprovechamos para recordarte y animarte a venir a la manifestación de este sábado día 19, convocada por más de 50 organizaciones civiles, las 17:30 en plaza Urquinaona - BCN, por unos presupuestos sociales[3]. Puedes leer el manifiesto y, si quieres, adherirte, aquí[4].

Saludos,


-- 
PD [esp]: Si este correo te ha llegado vía los servidores de correo de ALTRAN, te sugerimos encarecidamente que copies el texto plano de los enlaces y lo pegues en el navegador, en lugar de hacer 'clic' en los enlaces. Hemos detectado que ALTRAN los está modificando.

PS [cat]: Si aquest correu t'ha arribat via els servidors de correu d'ALTRAN, et suggerim fermament fer còpia del test pla dels enllaços i enganxar-los al navegador, en lloc de fer clic als enllaços. Hem detectat que ALTRAN els està modificant.


No hay comentarios :

Publicar un comentario

Si quieres añadir algún comentario, puedes hacerlo aquí: