Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

jueves, 15 de diciembre de 2016

Nota informativa: treballadors del col·lectiu Altran Innovación Barcelona desplaçats al setembre

Hores màximes de treball el mes de setembre de 2016: 170,5 hores.

Si estàs desplaçat a client, ets del col·lectiu d'Altran Innovación, has realitzat jornada de 8 hores tots els dies laborables i ets del centre de treball de Barcelona, hauràs fet 176 hores en lloc de les 170,5 hores que et corresponien: 
  • 12 dies de jornada partida de 8,5 hores (102 hores). 
  • 5 dies de jornada partida de 7 hores (35 hores). 
  • 2 dies intensius de 7 hores (14 hores). 
  • 3 dies intensius de 6,5 hores (19,5 hores) 

Per reclamar les hores extres, fes un copy-paste al correu al final d'aquesta nota i adapta'l a les teves preferències i/o circumstàncies.


Nota: les hores extres realitzades (5,5 hores) s'han de compensar, almenys, al 175% (9,625 hores)

En el cas de que hagis fet vacances durant setembre, caldrà que tornis a fer els càlculs sense comptar els dies de vacances (tant en les hores efectivament treballades com en les del calendari). Aquí pots descarregar-te el teu calendari[1] i que resumint fa 170,5 hores al setembre. Si tens reducció de jornada també hauràs de refer el càlcul.

PS: Com referència, el teu salari hora el pots calcular dividint el teu salari brut anual (incloent les percepcions en metàlic i la valoració de les percepcions en espècie) entre les hores anuals (1.788).


PS: L'empresa coneix aquesta situació des de abans que és produís --el conveni està publicat des de fa 7 anys i el teu calendari des de fa 11 mesos--. A més a més, s'ho vam recordar el passat mes d'octubre i no ha posat cap pega respecte a la compensació.


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Destinatari: El teu cap, personal.spain@altran.com, rrhh.spain@altran.com
Còpia: fes.ugt.altran@gmail.com

Hola,

Com ja va comunicar a l'empresa amb caràcter general, la secció sindical nacional de Catalunya d'UGT fa uns mesos --en lo referent als treballadors desplaçats a client i realitzant 8 hores de jornada per adequació a l'horari del client--, al mes de setembre vaig realitzar _5,5_ hores extres i per tant, i en virtut de lo previst en conveni[2] equivalen a _9,625_ hores:

[ ] M'agafaré el dia ________________ (que tal com estableix el conveni no va més enllà de la primera setmana de l'any vinent). Respecte a la resta d'hores que em deuen (1,625) prego que se'm retribueixin en el rebut de salaris corresponent al mes de desembre(*). 
[ ] Se'm retribueixin les hores extres (9,625) (en la nòmina del mes de desembre(*).

(*) En cas de que per no puguin realitzar-lo en aquesta data contactin prèviament en mi així com amb la meva legal representació (fes.ugt.altran@gmail.com), de cara a establir la data de liquidació del capital i dels interessos de mora (Article 29.3 ET: Interès per mora: 10%).

[1] de l'article 20.7 del vigent conveni col·lectiu;
Todo trabajador desplazado a otra empresa por razón de servicio, se atendrá al horario del centro de trabajo de destino, si bien en cuanto al cómputo de las horas trabajadas mensualmente, se respetarán las existentes en su empresa de origen.

[2] de l'article 29.3 del vigent conveni col·lectiu:
Salvo pacto individual en contrario, las horas extraordinarias se compensarán por tiempos equivalentes de descanso incrementadosal menos con el 75 por 100. Previo acuerdo entre empresa y trabajador, la compensación con tiempo de descanso se hará acumulando horas hasta completar, al menos, el tiempo equivalente a una jornada laboral, que se disfrutará dentro del mismo año natural en que se hayan realizado las horas extraordinarias o, como máximo, en la primera semana del mes de enero siguiente.

Atentament,
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Si quieres añadir algún comentario, puedes hacerlo aquí: