Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

viernes, 24 de julio de 2015

Comunicat @ugtAltran: Nòmines

 
Secció Sindical UGT-Altran Catalunya
Nòmines

REF: UGTCAT/2015.019/01/COM/NOM



divendres, 17 de juliol de 2015

Company/companya,

A finals del passat mes de març, l'empresa ens va convocar a una reunió, junt amb la resta de la RLT (representació legal dels treballadors), referent al canvi d'aplicació de nòmines, i allà ens van comunicar formalment que pretenia canviar el format de la nòmina i que deixaria d'enviar-les per correu.

Tot i el menysteniment de l'empresa als acords signats al respecte de l'enviament de nòmina per correu, vam participar a la reunió amb ànim constructiu, per garantir que les nòmines, un document legal i regulat via decret, mantingués els requisits legals i negociar un nou acord que substituís els anteriors.

D'aquella reunió va sortir el compromís per part de l'empresa d'enviar una sèrie de documentació (entre ella diversos exemples de nòmines) i per la nostra part de presentar una proposta d'acord.

Sorprenentment, al cap d'una setmana i incomplint els acords d'enviament de nòmina per correu, van deixar d'enviar les nòmines tal com estava pactat i van començar a pujar a una web una cosa que s'entesten a anomenar nòmines i que no compleix ni tant sols amb el contingut mínim regulat.

Sense que l'empresa s'hagués dignat complir els acords sobre els rebuts dels salaris, ni els seus compromisos de la reunió anterior, ni el reial decret que regula el rebut individual de salaris, vam convocar a l'empresa i a la RLT a una reunió el dia 20 d'abril, en espera de solucionar definitivament les deficiències detectades.

En aquesta nova reunió del 20 d'abril, els hi vam explicar les errades detectades en les nostres nòmines (ja que no van entregar els exemples demanats). Algunes evidents i de gruix (com que no apareix la cotització per formació professional). Van prendre nota, van dir que en breu ens dirien quelcom i, fins i tot, potser es van llegir l'esborrany d'acord que els hi vam proposar.

.... sorpresa  .... sorpresa ..... sorpresa ......

Mai es van dignar a respondre(*). I en diverses ocasions li vam recordar que estàvem a l'espera d'una resposta.

A primers de juny, i a proposta dels companys de la Secció Sindical de CCOO de Catalunya, vam presentar denúncia conjunta davant de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Esperem que aquestes males pràctiques de l'empresa no acabin amb gerents/OLs o qui sigui donant voltes a dalt i abaix anant a buscar i entregant nòmines, en lloc de dedicar el seu temps a feina de més valor. En tot cas, si aquest és el cost per donar seguretat jurídica en els rebuts dels salaris, benvingut sigui.


(*) Actualització: el passat dimecres 21 de juliol vam rebre la primera resposta de l'empresa, i en els que ens comunica que en la propera nòmina ja s'hauran fet algunes de les correccions que vam reclamar.


Salut,
viernes, 17 de julio de 2015

Compañera/compañero,,

A finales del pasado mes de marzo, la empresa nos convocó a una reunión, junto al resto de la RLT (representación legal de los trabajadores), referente al cambio de aplicativo de nóminas, y allí nos comunicó formalmente que pretendía cambiar el formato de la nómina y que dejaría de enviarla por correo.

Todo y el desprecio de la empresa a los acuerdos firmados respecto al envío de la nómina por correo, participamos en la reunión con ánimo constructivo, para garantizar que las nóminas, un documento legal y regulado vía decreto, mantuviera los requisitos legales y negociar un nuevo acuerdos que substituya los anteriores.

De esa reunión salimos con el compromiso por parte de la empresa de enviar una seria de documentación (entre ella diversos ejemplos de nómina) y por la nuestra presentar una propuesta de acuerdo.

Dorprendentemente, al cabo de una semana e incumpliendo los acuerdos de envío de nómina por correo, dejaron de enviar las nóminas tal como estaba pactado y comenzaron a subir en una web una cosa que insisten en llamar nómina y que ni tan solo cumple con el contenido mínimo regulado.

Sin que la empresa se hubiera dignado cumplir los acuerdos sobre los recibos de salario, ni los compromisos de la reunión anterior, ni el real decreto que regula el recibo individual de salarios, convocamos a la empresa y a la RLT a una reunión el 20 de abril, en espera de solucionar definitivamente la deficiencias detectadas.

En esta nueva reunión del 20 de abril, les explicamos los errores detectados en nuestras nóminas (ya que no entregaron los ejemplos solicitados). Algunas evidentes y graves (como que no aparece la cotización por formación profesional). Tomaron nota, dijeron que nos dirían algo y, tal vez, hasta se leyeron el borrador de acuerdo que les presentamos.

Y ... sorpresa .... sorpresa ..... sorpresa ......

Nunca se dignaron responder(*). Y en diversas ocasiones les recordamos que estábamos a la espera de respuesta.

A primeros de junio, y a propuesta de los compañeros de la Sección Sindical de CCOO en Catalunya, presentamos denuncia conjunta ante la Inspección de Trabajo y Seguridad Social.

Esperamos que estas malas prácticas de la empresa no acaben con gerentes/OLs o quien sea dando vueltas arriba y abajo entregando nóminas, en lugar de dedicar su tiempo a trabajo de mayor valor. En todo caso, si éste es el coste para dar seguridad jurídica en el recibo individual de salarios, bienvenido sea.


(*) Actualización: El pasado miércoles 21 recibimos la primera respuesta de la empresa, y en la que nos comunica que en la próxima nómina ya se habrán realizado alguna de las correcciones que solicitamos.


Salud,

-- 

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Si quieres añadir algún comentario, puedes hacerlo aquí: