Iniciativa legislativa popular per una renda garantida ciutadana

lunes, 18 de noviembre de 2019

Comunicat: Resum de fites i accions

Companya/company,


A continuació et fem un resum de fites i accions realitzades durant aquests darrers quatre anys:
  • Hem signat el Pla d'Igualtat, junt amb CSIF i CCOO, després de molts anys de negociació.  Hem aconseguit que s'incorporés la nostra proposta de Pla de Xoc Contra la Bretxa Salarial que s'ha d'aplicar ja.
  • En matèria de relacions laborals, pel que fa a cessió il·legal de treballadors no ens vam adherir a la denúncia dels representants de CCOO  —molts d'ells a la candidatura de RSTIC—, per realitzar-se d'esquena i sense demanar l'opinió de les treballadores i treballadors afectats.   També hem realitzat una labor de vigilància i seguiment dels acords i condicions existents.  En matèria dels drets d'informació i consulta hem hagut de denunciar a l'empresa davant la Inspecció de Treball per vulnerar-los.  No hem signat la política de viatges d'Altran, la considerem abusiva, ja que fa avançar diners als treballadors; tot i això, vam aconseguir que s'incorporés la bestreta de despeses.  També hem intentat iniciar una negociació d'homogeneïtzació de condicions abans de que es faci efectiva la compra per part de Capgemini.
  • En matèria de prevenció de riscos laborals s'ha aconseguit la realització d'un estudi psicosocial —que vam aconseguir que es repetís a Gas Natural per la inacció de l'empresa i originat en l'alta rotació i malestar en aquest client—, així com hem fet el seguiment de formacions, coordinacions i sinistralitat.
  • Hem estat sistemàticament reclamant una política de pujades salarials justa, realitzant propostes tant verbals com per escrit. L'empresa s'ha negat a acordar res.  Es nega a acordar un sou mínim que estigui per sobre del llindar de la pobresa i també es nega a garantir el poder adquisitiu de les treballadores i treballadors.
  • En matèria de jornada laboral hem realitzat diverses propostes, tant per fer un únic calendari, com per augmentar la jornada intensiva als col·lectius que en tenen menys, com per reduir la jornada màxima.  Vam anar al Tribunal Laboral de Catalunya a denunciar la vergonyosa jornada partida de 7 hores.
  • En matèria de formació seguim lluitant per una formació a l'empresa de qualitat, no discriminatòria i dins de jornada laboral; per això signem no favorables a la formació que s'està realitzant.  Hem realitzat campanyes d'informació de l'ajuda a la formació de 218,10€/any regulada pel conveni i hem portat a l'empresa al Tribunal Laboral de Catalunya on, via arbitratge, ens ha donat la raó i l'empresa no pot posar més limitacions de les que expressament estan regulades en conveni.
  • En matèria d'assessorament a companyes i companys, hem intentat assessorar-vos quan ens ho heu demanat.  Això ha servit tant per detectar contractes temporals en frau de llei —i, per tant, convertir-los en indefinits—, com per detectar liquidacions inferiors a las que pertocaven.  Aquest assessorament es demostra especialment útil en cas de finalització de la relació laboral, i és un dret de la persona treballadora.
  • Es constitueix el Comitè d'Empresa Europeu, on una de les representants de les treballadores i treballadors és la nostra cap de llista, Cristina.  En aquest àmbit i amb tot el nostre suport, s'ha negat a signar l'informe favorable a la compra d'Altran per part de Capgemini al no tenir previst cap garantia de manteniment dels llocs de feina.  Malauradament, només els dos representants per Espanya i un per França es van negar a signar-lo.
PS: Recorda que pots venir a votar des de el client i tot el temps necessari per fer-ho és jornada laboral.
És el teu dret, vine i vota !


dijous, 21 de novembre
07:30 a 17:30
  Sala Barcelona, Planta 7, seu d'Altran a Barcelona (carrer Llacuna, 56-70)  

No hay comentarios :

Publicar un comentario

Si quieres añadir algún comentario, puedes hacerlo aquí: